Les Puys

Welkom op de website van
Moulin des Chauteix

Moulin des Chauteix is een oude watermolen en ligt in Frankrijk niet ver van het plaatsje St. Gervais D'Auvergne in de Auvergne (departement le Puy de Dome). (Plattegrond)

Langs de molen stroomt het riviertje de Chalamont, ideaal om even de voeten af te koelen na een lange wandeling of op een hete dag.
Moulin des Chauteix is herbouwd in 1918, tot 1970 was de molen nog volop in bedrijf met het malen van graan.
In 2003 hebben wij de molen gekocht en zij we begonnen aan een lange renovatie. Eerst het molenaarshuisje opgeknapt daarna de bovenste twee verdiepingen van de molen omgetoverd tot een heel bijzondere gite en uiteindelijk ons eigen plekje gemaakt helemaal beneden in de molen. Alle machines waren nog in de molen aanwezig toen wij het kochten en vanzelfsprekend hebben we zoveel mogelijk authentieke elementen behouden. (foto's)

De oude vulkanen maken de Auvergne een hele bijzondere regio in Frankrijk. De natuur is puur met met de vele rivieren, meren, bossen en natuurlijk de vulkanen. De Puy de dome de meest bekende en van de top heb je een spectaculair uitzicht over de keten van vulkanen.

Het is een vakantieplek voor het hele jaar, de sneeuw in de winter, de prachtige bloemen in de lente, de zon in de zomer en de mooie herfst kleuren en vele paddestoelen in het najaar en op een dag rijden vanuit Nederland en Belgie! 

Honden zijn welkom in beide huizen.

watermolen auvergnewatermolen en molenaarshuisje molenaarshuisjepicnic table 

Op zoek naar een vakantie op een unieke en bijzondere plek? Dan hoef je niet meer verder te zoeken er zijn twee gites te huur, het molenaarshuisje gelegen tegen over de molen en geschikt voor maximaal 4 personen en de bovenste twee verdiepingen van de molen zijn heel smaakvol verbouwd met veel authentieke elementen van de molen en geschikt voor maximum 7 personen.

Er is draadloos internet (WIFI);
De ontvangst in de molen is erg goed maar in het molenaarshuisje is het beperkt (vanwege de dikke muren) buiten op het terras voor de molen is er wel goede ontvangst.


meer info over het molenaarshuisje
Puy de Pariou
Vulkanen; Puy de Pariou en Puy de Goules gezien
vanaf de Puy de Dome


Meer informatie over molens in de auvergne en in Frankrijk is te vinden op
www.moulins-auvergne.fr en www.fdmf.fr


Molenaarshuisje te huur
Watermolen te huur
gastenboek
Waar zitten we en hoe kom je er?
Meer foto's
Meer info en links over de omgeving

Cyndi Trip & Darren Charlesworth
Moulin des Chauteix
63390 St Gervais d'Auvergne
0033
(0)4 63 85 96 01
moulindeschauteix@gmail.com